<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Džanan Musa potpisao za Cedevitu

Jedan od najvećih talenata

Mladi košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa danas je potpisao ugovor s hrvatskim Košarkaškim klubom Cedevita.

18. decembar 2014, 12:00

 Košarkaš rođen 1999. godine, u augustu je bio prvi strijelac kadetskog evropskog prvenstva, a karijeru je započeo u KK Koš iz Sarajeva.

Sportski direktor Cedevite Matej Mamić veoma je zadovoljan dolaskom jednog od najvećih talenata u regionu, saopćeno je putem zvaničnog portala KK Cedevita.

"Zaista mi je drago da je Džanan Musa prepoznao Košarkaški klub Cedevita kao novu destinaciju gdje će usavršavati svoju košarkašku vještinu. Presretni smo što je već par izuzetno talentiranih mladih igrača prepoznalo rad, kvalitet i uvjete koje ovaj klub pruža. Sada je na nama da najboljeg strijelca evropskog prvenstva za kadete dovedemo do prvog tima" - rekao je Mamić.

Musa je u izboru Nezavisnih novina proglašen najperspektivnijim mladim sportistom BiH u 2014. godini.

Na kadatskom EP-u Musa je u prosjeku postizao 23 poena, 6.3 skokova i 3.3 asistencije za 37.7 minuta po utakmici i tako je na sebe skrenuo pozornost košarkaških skauta diljem Evrope. 

"To je bilo veliko iskustvo i još jedan odsjaj mog rada. Ako bude zdravlja, s U16 reprezentacijom BiH na sljedećem prvenstvu ići ćemo i na medalju" - izjavio je Musa. 

Kroz košarkašku školu Cedevite prošao je i centar reprezentacije BiH Jusuf Nurkić, koji je u taj klub došao kao veliki talent, ali do tada još nepoznato ime, a naizad je dospio do NBA lige i Denver Nuggetsa.

Nurkić je bio jedan od onih koji su savjetovali Musu u izboru novog kluba. 

"Jusuf mi je savjetovao da dođem u Cedevitu jer ovdje radi Jasmin Repeša. Sve ostale trenere u klubu nisam još upoznao, ali po njemu znam da je ovo stvarno jedan ozbiljan klub koji planira velike stvari u budućnosti" - zaključio je Musa.