<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Putin sve popularniji

MOSKVA

Prema rezultatima posljednje ankete, koju su obavili agencija AP i Centar za istraživanja javnih pitanja NORK, popularnost ruskog predsjednika Vladimira Putina je u porastu uprkos ekonomskim problemima u toj zemlji.

18. decembar 2014, 12:00

Prema navodima agencije, popularnost ruskog predsjednika povećana je na 81 odsto.

Ruska novinska agencija "Sputnjik" navodi da su AP i NORK obavili anketu između 22. novembra i 7. decembra na više od 2.000 Rusa starijih od 18 godina.

Rezultati ankete su pokazali da je samo šest odsto ispitanih zauzelo kritički stav u vezi sa načinom na koji Putin obavlja svoj posao.

Ispitivanjem je otkriveno da Ruse najviše brinu ekonomski problemi, poput pada rublje u odnosu na dolar, rasta cijena i posljedica ekonomskih sankcija Zapada.

Uprkos tome, više od polovine ispitanih odgovorilo je da sankcije nisu imale uticaj na njihov kućni budžet i većina je izrazila uvjerenje da će stanje njihovih i državnih finansija ostati nepromijenjeno ili će se poboljšati u naredne tri godine.

Na spoljnopolitičkom planu, oko dvije trećine Rusa smatra da se Moskva kreće u pravom smjeru, a samo 20 odsto je opisalo nacionalnu politiku kao pogrešnu. Mlađa generacija, od 18 do 34 godine, u prosjeku je odgovorala pozitivnije na pitanja o budućnosti Rusije.