<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

BlackBerry predstavio novi uređaj Classic

BlackBerry je predstavio novi uređaj koji sadrži prepoznatljivu fizičku tastaturu i trackpad.

18. decembar 2014, 12:00

Nazvan Classic, ovaj uređaj dio je dugoročnog plana kompanije da poveća prodaju i vrati se profitabilnom poslovanju, tako što će se ponovo fokusirati na korisnike iz svijeta biznisa. Raniji pokušaji da se dopadne i "običnim" korisnicima su propali, pišeB92.

Classic ima tradicionalnu qwerty tastaturu, niz navigacionih tastera za upravljanje operativnim sistemom uređaja i trackpad.

"Pažljivo smo slušali naše korisnike, kako bismo im pružili tehnologiju koja im je potrebna, a zahvaljujući tome, razvijen je BlackBerry Classic. To je siguran uređaj, sa performansama i brzinom koji su potrebni u današnje vrijeme", saopštio je izvršni direktor kompanije Džon Čen.

BlackBerry Classic zadržao je neke prednosti modela 10, ali i neke aspekte starijih modela.

Ima 720x720 ekran koji je 60 odsto veći od BlackBerry Bold iz 2011. Pokreće ga BlackBerry 10.3.1 operativni sistem, a iz kompanije kažu da baterija traje 50 odsto duže od ranijih modela.

Opremljen je 1,5GHz Qualcomm Snapdragon procesorom sa 2GB RAM memorije, zbog čega je pretraživanje interneta tri puta brže i kamerom od 8 megapiksela.