<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dragan Paravinja progutao tri žileta, hitno prebačen u bolnicu

Dragan Paravinja progutao je tri žileta iz zatvorske trgovine te je hitno prebačen u šibensku Opštu bolnicu.

18. decembar 2014, 12:00

 Nakon tretmana u hitnoj pomoći vratili su ga u zatvor, no kako se opet žalio na bol, naveče su ga vratili u bolnicu, gdje je rendgen pokazao da u sebi ima tri žileta, prenosi Klix.

U šibenskoj Opštoj bolnici tog su dana primili pacijenta iz šibenskog zatvora, ali nisu htjeli otkriti više informacija.

Je li ih on sam progutao ili ga je neko natjerao, nije poznato. U šibenskoj Opštoj bolnici poručili su samo kako su osobu iz zatvora zbrinuli i otpremili u drugu zdravstvenu ustanovu, vjerovatno u Zagreb u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj.

On je, podsjećamo, optužen za pokušaj silovanja i teško ubistvo maloljetne Antonije Bilić. Ona je viđena posljednji put kad je 7. juna 2011. godine na Čikolskom mostu ušla u kamion Dragana Paravinje.

On je uhapšen u BiH 25. juna 2011. godine, a mjesec dana kasnije je izručen Hrvatskoj i od tada je u šibenskom zatvoru. Vijeće županijskog suda u Šibeniku pod predsjedavanjem sudije Nives Nikolac 19. oktobra 2012. godine proglasilo ga je krivim za pokušaj silovanja i teško ubistvo Antonije Bilić, te pokušaj silovanja Omišanke M. D.

Osuđen je na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina. Tek nakon suđenja kraj odmarališta Modruš u Lici pronađeno je tijelo Antonije Bilić. U aprilu je Vrhovni sud ukinuo presudu i 3. jula je započelo ponovljeno suđenje.