<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Niko ne može bez njega: Vjerovali ili ne, ali Skype uskoro uvodi ovo!

Uvođenje usluge instant prevođenja stranih jezika na Skypeu je sve bliže. Microsoft je pokrenuo testnu verziju Skype Translatora koji dekodira razgovore na španskom i engleskom jeziku u realnom vremenu. To znači da će osobe koje govore različitim jezicima biti u mogućnosti razgovarati bez problema putem videopoziva.

18. decembar 2014, 12:00

Gurdeep Pall iz Microsofta kaže da ova inovacija slijedi nakon više od deset godina ulaganja.



``Skype Translator će uvesti neograničene mogućnosti za ljude širom svijeta da se povezuju, komuniciraju i sarađuju``, objasnio je. ``Ljude više neće ograničavati geografija i jezik``.



Prevodilac je testiran na djeci iz škola u Mexico Cityju i Tacomi u Washingtonu. Djeca iz meksičke učionice govorila su španski, a djeca iz američke engleski. Igrali su igru nazvanu Mystery Skype, postavljajući pitanja na osnovu kojih su pokušavali odrediti odakle dolaze njihovi sagovornici.



Nakon testiranja na španskom i engleskom prevodilac će biti dostupan i na još 40-ak jezika.



Više od 300 miliona ljudi širom svijeta svakog mjeseca koristi Skype, što znači da se zahvaljujući ovom programu dnevno obavi više od dvije milijarde razgovora.