<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Baloteli suspendovan zbog uvreda

Fudbalska asocijacija Engleske kažnila je napadača Liverpula Marija Balotelija jednom utakmicom neigranja zbog uvredljive poruke na Instagramu.

19. decembar 2014, 12:00

Baloteli će takođe morati da plati 25.000 funti, a naloženo mu je da prisustvuje i edukativnom programu zbog teškog kršenja pravila Fudbalske asocijacije.

Italijan je objavio post na Instagramu u vezi sa Super Mariom, karakterom iz video igrice, što je takođe njegov nadimak, za kojeg je napisao da "skače kao crnac i skuplja novčiće kao Jevrejin".

Predstavnici jevrejske zajednice u Velikoj Britaniji protestovali su zbog Balotelijevog gafa i zatražili da bude kažnjen.

Tamnoputi italijanski reprezentativac, koji je u više navrata bio meta rasističkog zlostavljanja navijača, kasnije je objavio post u vezi Super Marija, uz komentar: "Ne budi rasista".

Takođe, Baloteli je prihvatio kaznu koju mu je odredila Fudbalska asocijacija i naglasio da mu se takvi postupci neće ponoviti.

"Žao mi je što moji saigrači i navijači Liverpula moraju da budu kažnjeni zbog nečega što sam ja uradio i zbog čega sada žalim. Prihvatam odluku Fudbalske asocijacije i postaraću se da mi se tako nešto više ne ponovi", naglasio je Baloteli.