<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Šabačka policija zaplijenila četiri tone duvana

BEOGRAD

Šabačka policija zaplijenila je više od četiri tone duvana, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

19. decembar 2014, 12:00

Duvan je u posljednjih nekoliko dana pronađen u tri navrata - prilikom kontrole automobila i kombija istog vlasnika, pretresa stana u okolini Šapca, te pretresom jednom domaćinstva u mjestu Vladimirci. 

Oko tonu i po duvana presovanog u bale policija je pronašla prilikom redovne kontrole i pregleda putničkog vozila, a zatim i pregledom kombija, koji je, takođe, bio vlasništvo vozača automobila. 

Protiv vozača je podnesena krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina, a protiv suvozača iz putničkog vozila zbog sumnje da je saizvršilac.

Pretresom stana u okolini Šapca, prema naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Šapcu, policija je u pomoćnim prostorijama pronašla 37 plastičnih kesa rezanog duvana u pakovanjima od po kilogram, jednu ručno izrađenu mašinu za rezanje duvana i jednu presu za duvan. 

Protiv jednog osumnjičenog podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja.

Postupajući prema naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Šapcu, policija je, prilikom pretresa jednog domaćinstva u Vladimircima, u pomoćnim prostorijama pronašla oko dvije tone sušenog duvana u listu.

Pronađene su i plastične kese sa oko pola tone rezanog duvana, u pakovanjima od po kilogram, dvije mašine za rezanje duvana, dvije električne vage i četiri noža za rezanje duvana. 

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, protiv više osoba biće podnesena krivična prijava u redovnom postupku Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu, navodi se u saopštenju.