<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Newcastleu povrijeđena sva tri golmana

&#39;Svraka&#39; u velikim problemima

Engleski nogometni prvoligaš Newcastle United zatražit će dopuštenje vodstva Premier league za hitnu posudbu golmana jer su mu čak tri čuvara mreže povrijeđena, pa menadžer Alan Pardew uoči zgusnutog rasporeda tokom blagdana na raspolaganju ima samo 17-godišnjeg Freddiea Woodmana.

19. decembar 2014, 12:00

 Odranije su povrijeđena prva dva golmana "Svraka" Tim Krul i Rob Elliott, dok je u srijedu u 0-4 porazu od Tottenhama u četvrtfinalu Liga kupa rame povrijedio i treći golman Jak Alnwick.

"Radi se o nečemu vrijednom pažnje jer ne smijemo dopustiti da 17-godišnjak, koji je naš četvrti izbor na poziciji golmana, stoji na golu na ovoj razini takmičenja. Znam da pravila dopuštaju angažovanje golmana u hitnoj situaciji i to kada na raspolaganju imate samo jednog golmana u seniorskoj kategoriji", izjavio je Pardew.

Newcastle će u nedjelju ugostiti Sunderland u derbiju sjeveroistočne Engleske, dok će 26. decembra gostovati kod Manchester Uniteda, a dva dana kasnije će dočekati Everton.