<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pročitajte vremensku i biometeorološku prognozu za vikend

VRIJEME

Pročitajte vremensku i biometeorološku prognozu za vikend...

01. april 2016, 12:00

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se prije podne u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima. Manje oblaka i sunčanije očekuje se u Hercegovini i na istoku Bosne. Vjetar slab do umjeren, a na momente i pojačan sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 11, na jugu do 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22, na jugu zemlje do 25 stupnjeva.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 10, na jugu zemlje od 9 10 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 25 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza

Subota - Uz relativno povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a hronični bolesnici i meteoropati također neće imati jačih tegoba. Nakon svježijeg jutra, tokom dana će biti ugodnije, sa porastom temperatura. U poslijepodnevnim i noćnim satima moguće je djelimično pogoršanje opšte slike zbog slabije izražene promjene vremenskih prilika. Preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Nedjelja - Stabilno i sunčano vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije. Obzirom da su temperature zraka nadprosječno visoke, neophodno je biti oprezniji, te ne pretjerivati sa aktivnostima, izraženije u drugom dijelu dana. Savjetujemo Vam da boravite na otvorenom, pri tome treba izbjegavati staništa alergogenih biljaka, obzirom da se i sadržaj polena u zraku povećao pod uticajem povoljnih vremenskih prilika.