<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Evo dokaza da se neumorni aktivizam komičara Russella Branda ipak isplati

Uprkos njegovoj pretjeranoj gestikulaciji, neumjerenoj retorici i patetici koja mnoge nervira, čini se da je Russel Brand upravo odnio svoju prvo pobjedu.

19. decembar 2014, 12:00

Američki investitori koji su planirali deložirati veliki broj porodica iz naselja New Era u Istočnom Londonu, kako bi izgradili novo naselje za bogate kupce, trenutno su bliže odluci da odustanu od svoje namjere i prodaju zemljište građevinskoj kompaniji koja gradi stanove sa prihvatljivom cijenom.

Kompanija Westbrook Partners je blizu zaključivanja ugovora sa zamjenikom londonskog gradonačelnika, Richard Blakeway, i načelnikom opštine Hackney, Jules Pipe, nakon pregovora koji su se desili ove sedmice, prenosi Guardian.

Iz gradske uprave očekuju da će zaključivanje ugovora biti završeno prije Božića.

Ove vijesti su uslijedile nakon kamapnje koju je vodio Russell Brand i stanari naselja New Era, uključujući nekoliko protestnih šetnji ulicama Londona, peticiju koju su potpisale hiljade ljudi, kao i online kampanju.

Tekst je preuzet sa Independent.co.uk, prevod BUKA