<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pobjeda nad San Lorenzom: Real Madrid postao klupski prvak svijeta

Fudbaleri Reala iz Madrida večeras su pobjedom na argentinskim San Lorenzom rezultatom 2:0 osvojili titulu svjetskog prvaka u klupskom fudbalu

21. decembar 2014, 12:00

 Marokanski grad Marakesh je bio domaćin velikog finala na FIFA-inom svjetskom klupskom prvenstvu između Reala iz Madrida, osvajača evropske Lige prvaka i San Lorenza, pobjednika južnoameričkog Copa Libertadores. Afrika je ovaj put više sreće donijela "kraljevskom klubu" koji je osvojio još jedan trofej.

Strijelac prvog gola za ekipu iz Madrida bio je Sergio Ramos. On je u 37. minuti iskoristio ubačaj Tonija Kroosa s lijeve strane iz kornera za vodstvo Madriđana.

Drugi gol za "kraljeve" je postigao Gareth Bale u 51. minuti. Velšaninu je u postizanju gola pomogao golman argentinskog tima koji je loše reagovao i dopustio da lopta završi u mreži.

Real je pobjedom u Maroku povećao svoj niz pobjeda na 22 uzastopne utakmice. Sada im Ajax iz sezone 1971/72 "bježi" sa četiri pobjede više u nizu.

Finale Svjetskog klupskog prvenstva u fudbalu, konačan rezultat:

Real Madrid - San Lorenzo 2:0