<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Odmazda: Mladić likvidirao dvojicu policajaca nasred New Yorka

Dvojica policajaca ubijena su u svojem patrolnom vozilu jučer navečer u Brooklynu, prenosi The New York Times.

21. decembar 2014, 12:00

 Ubojica je nakon napada presudio i sebi, a službeni izvori navode kako je prije nego što je doputovao u Brooklyn, objavio da će ubiti policajce.

Ubijeni policajci, Wenjian Liu i Rafael Ramos, parkirali su auto u sjeni velikog stambenog kompleksa kada je napadač, Ismaaiyl Brinsley, došao do prozora i zapucao.

Policijski nadzornik William J. Bratton rekao je kako je napadač ispalio više metaka u glave i gornje dijelove tijela policajaca, koji nisu stigli posegnuti za oružjem.

Brinsley je nakon likvidacije policajaca pobjegao na plato obližnjeg metroa, gdje je počinio samoubojstvo, a vjeruje se kako je 28-godišnji napadač prije početka svojeg osobnog križarskog rata protiv policije upucao i svoju bivšu djevojku kraj Baltimorea.

Ismaaiyl je na društvenim mrežama objavio nekoliko izjavama koje su upućivale na to da ima namjeru ubiti policajce zbog ljutnje oko događaja vezanih uz ubojstva Erica Garnera i Michaela Browna.

Tako je u subotu na Instagramu objavio poruku u kojoj je jasno naznačio svoje namjere.

"Svinje će danas dobiti krila. Uzeli su jednog našeg... Hajmo uzeti dva njihova... Ovo bi mogla biti moja posljednja poruka... Zamotat ću svinje u plahtu", napisao je, dodajući hashtagove #ShootThePolice #RIPEricGarner #RIPMikeBrown.