<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pakistan: Pogubljena četvorica atentatora na Perveza Musharafa

Nakon odluke o ponovnom stupanju na snagu smrtne kazne u Pakistanu, koja je bila zamrznuta poslije napada na školu u Peshavaru, u ovoj zemlji su pogubljena još četiri osobe osuđene za terorizam

21. decembar 2014, 12:00

 Zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova, koji nije želio otkriti identitet, u izjavi za AA je potvrdio da su pogubljenje još četiri osobe koje su osuđene za napad na bivšeg predsjednika zemlje Perveza Musharrafa iz 2003. godine.

On je također podsjetio da su osuđenici Ihlas Ahmed, Gulam Server, Rasit Mahmud i Zubeyr Ahmed, zbog krivičnog djela organizovanja samoubilačkog napada na bivšeg predsjednika Musharrafa u gradu Ravalpindi, pogubljeni u zatvoru u gradu Faysalabad, nakon što je odbijena žalba na njihovu smrtnu kaznu. 

S druge strane, zbog napada na Generalštab Pakistana od prije pet godina u petak je pogubljen osuđenik Akil Ahmet, te Erse Meherbad također zbog napada na Musharrafa iz 2003. godine.