<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Borac ostaje bez pola tima?

Trener i sportski direktor banjalučkog Borca Vinko Marinović i Slobodan Starčević do kraja nedjelje će sastaviti spisak igrača koji će biti stavljeni na transfer listu.

22. decembar 2014, 12:00

 Na transfer listi crveno-plavih trebalo bi da se nađe najmanje pet fudbalera, ali i pored njih će još nekoliko igrača vjerovatno napustiti Gradski stadion, prenosi banjalučki list "EuroBlic".

Razlozi su nedostatak novca u klupskoj kasi, kao i u nekim slučajevima mala minutaža (Siniša Dujaković i Nebojša Runić), pa će Banjalučani biti prinuđeni da prihvate sve ponude koje bi donijele eventualnu zaradu "Velikana iz Platonove".

"Na sjednici Upravnog odbora trener Marinović i ja smo dobili zadatak da razgovaramo sa igračima i do kraja sedmice dostavimo izvještaj o stanju igračkog kadra čelnicima. Ne bi bilo korektno da pominjemo imena dok ne obavimo razgovore. Sigurno je da će nekima biti ponuđene pozajmice kako ne bi sjedili već igrali", rekao je sportski direktor Starčević.

SUBIĆ: NEĆU NIGDJE POŠTO-POTO

Najviše se pisalo o transferu Aleksandra Subića, lijevog beka, koji je naglasio da mu odlazak iz banjalučkog kluba nije imperativ.

"Saznao sam da navodno postoji interesovanje nekih klubova iz Austrije, odnosno da je bilo kontakata sa čelnicima Borca. Postoje i kontakti s jednom menadžerskom agencijom koja radi za druge evropske zemlje, ali je sve daleko od realizacije. Ne opterećujem se time da pošto-poto odem ove zime".

O eventualnim odlascima se uglavnom "šuška", ali šef struke Marinović je naglasio da će ukoliko se dese biti potrebno pojačati ekipu za nastavak prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i proljećnu bitku za Evropu.

"Znamo da postoje interesovanja za pojedine igrače, ali realno gledano teško je iz naše lige otići negdje. Vidjećemo šta će se dešavati ove zime, ali ako bude odlazaka, moraće biti i pojačanja. Šteta bi bilo da poslije dobre jeseni u nastavku otpadnemo iz trke za plasman u evropska takmičenja", rekao je trener Banjalučana.

Borac je ove jeseni osvojio šesto mjesto na tebeli šampionata BiH i imaće realne šanse da u nastavku prvenstva ponovo osigura nastup u Evropi.