<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mladen Ivanić radnu posjetu Srbiji počeo sastankom sa Tomislavom Nikolićem

Beograd

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić današnju radnu posjetu Republici Srbiji započeo je sastankom sa srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem, prenosi Anadolu Agency.

24. decembar 2014, 12:00

 Ivanić je juče, nakon prve sjednice Predsjedništva BiH u sazivu 2014.-2018. rekao da će tokom današnje radne posjete sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati o pokušaju afirmacije zajedničkih regionalnih projekata. 

"Razgovori će biti posvećeni međusobnoj saradnji, prilikama ovdje i pokušaju afirmacije zajedničkih regionalnih projekata. Jedna od bitnih stvari na kojoj treba raditi vrlo brzo jeste dobra saradnja sa susjednim zemljama i veliki pritisak ka institucijama EU-a, posebno oko infrastrukturnih projekata", najavio je Ivanić.

 Predsejdavajući Predsjedništva BiH će tokom dana imati i sastanak sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinejom. 

Tokom boravka u Beogradu Mladen Ivanić će u popodnevnim satima posjetiti ambasadu BiH, gdje bi trebalo da se obrati novinarima.