<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Radnici stigli u Previle kod Srebrenika

TUZLA

Radnici nekoliko propalih firmi iz Federacije BiH /FBiH/, koji su se jutros uputili prema Graničnom prelazu Orašje da bi, kako navode, napustili BiH zbog nebrige vlasti za njihove probleme, stigli su u mjesto Previle u opštini Srebrenik.

24. decembar 2014, 12:00

Radnici Fabrike obuće "Aida", Fabrike deterdženata "Dita" i Livnice čelika iz Tuzle, te Fabrike namještaja "Konjuh" iz Živinica, će noćiti u Srebreniku, gdje će im smještaj obezbijediti Crveni krst opštine Srebrenik, javili su federalni mediji.

Predsjednik Sindikata "Aide" Edina Aličić rekla je novinarima da im je teško, da su na izmaku su snage, ali da neće odustati, jer im je cilj granica.

Većina radnika nema pasoše i, ako ih ne puste u Hrvatsku, noć će provesti na granici. Radnici se kreću sredinom saobraćajnice, pa je otežano odvijanje saobraćaja na putnom pravcu Tuzla - Srebrenik.

Nakon što su mjesecima bezuspješno protestovali na ulicama Tuzle, tražeći isplatu jednokratne pomoći od 400 KM, povezivanje radnog staža i pokretanje proizvodnje, radnici su jutros oko 7.30 časova krenuli prema granici BiH i Hrvatske da bi, kako kažu, spas potražili u nekoj od zemalja EU.