<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Stefanović: Neka Hag sam hapsi Šešelja

BEOGRAD

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je eventualno hapšenje lidera SRS-a Vojislava Šešelja posao za Haški tribunal, a ne za Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

25. decembar 2014, 12:00

Govoreći o mogućnosti da Hag uputi nalog za hapšenje Šešelja, Stefanović je rekao da je Hag sve odluke o lideru SRS-a donosio sam i da moguće hapšenje "nije posao MUP-a Srbije", prenose beogradski mediji.

"Tribunal nas nije ništa ni pitao, niti obaveštavao, niti je tražio bilo kakve garancije. Slobodno mogu da nastave da se bave njime i da se međusobno dogovaraju kao i do sada", poručio je Stefanović.

On je, govoreći o radu MUP-a Srbije u protekloj godini, ocijenio da je ona bila uspješna i naporna i da ju je, nažalost, obilježilo ubistvo tinejdžerke Tijane Jurić.

Stefanović je najavio da će naredna godina u MUP-u biti obilježena težnjom ka većoj profesionalizaciji, ali i kadrovskim promjenama u samom vrhu.

Kada je riječ o očekivanju od Vlade Srbije, Stefanović vjeruje da će Vlada nastaviti reformski kurs i da će reforme donijeti boljitak svim građanima.