<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Stigla je zima: Snijeg u Lici i Gorskom kotaru, bura zatvorila dionicu A1

SNIJEG koji pada u Lici i Gorskom kotaru u Hrvatskoj otežava mjestimice vožnju.

26. decembar 2014, 12:00

 SNIJEG koji pada u Lici i Gorskom kotaru otežava mjestimice vožnju. Na dionici autoceste A6 od Kikovice do tunela Tuhobić vozi se usporeno zbog bočnih udara vjetra i snijega, a od tunela Tuhobić do čvora Bosiljevo, zbog snijega.

Zbog olujne bure, autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sav promet, a državnom cestom DC54 Maslenica - Zaton Obrovački smiju voziti samo osobna vozila.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Novog Vinodolskog do Karlobaga još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Slab snijeg pada povremeno u Lici i Gorskom kotaru. Na dionici autoceste A6 od Kikovice do tunela Tuhobić vozi se usporeno zbog bočnih udara vjetra, a magla smanjuje vidljivost između čvorova Vrbovsko i Bosiljevo.

DHMZ: prijepodne oblačno, popodne razvedravanje

Prijepodne će u većini krajeva Hrvatske prevladavati oblačno, u Slavoniji povremeno uz kišu i snijeg, u gorju snijeg, a na Jadranu kišu, ali je u Dalmaciji ponegdje moguće i malo snijega nošenog burom.

Od sredine dana sa zapada se očekuje postupno razvedravanje. Vjetar većinom slab, u Slavoniji i Baranji umjeren i jak sjeverozapadni. Na Jadranu jaka bura s olujnim, ponegdje i orkanskim udarima postupno će slabiti, na sjevernom Jadranu već sredinom dana.

Temperatura zraka u unutrašnjosti između 0 i 6, na sjevernom Jadranu od 5 do 10, a u Dalmaciji od 9 do 13 stupnjeva Celzijusa.