<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U Novom Sadu deset amputacija zbog petardi!

U Dječijoj bolnici su imali desetak slučajeva amputacije prstiju zbog povreda od petardi.

26. decembar 2014, 12:00

 Doktor Miloš Pajić iz Dječije bolnice kaže da u vrijeme novogodišnjih praznika oko četrdesetoro djece završi u bolnici pošto im u ruci puknu petarde.

"Bilo je raznih vrsta opekotina, a najčešće stradaju butine, lice i trbušna duplja", kaže Pajić. On navodi da najviše djece dolazi u Dječiju bolnicu nekoliko dana pred Novu godinu, ali povreda ima sve do februara.

Ovih deset amputacija se odnosi na prošlu godinu, dok u Dječijoj bolnici nisu naveli da li su ove godine imali slučajeve težeg povrjeđivanja djece.

Podsjetimo, novosadska policija oduzela je više od 50 petardi od dvojice maloletnih Novosađana. Protiv obojice biće podneta prekršajna prijava, a zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka biće podnijet i protiv njihovih roditelja.

Novosadska policija apeluje na građane da budu krajnje oprezni prilikom korišćenja petardi i ostalih pirotehničkih sredstava i da ih kupuju isključivo kod ovlašćenih prodavaca, na mjestima legalne prodaje.