<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U Banjaluci do 11 sati glasalo 60 građana

U Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Banja Luci danas je na izborima za hrvatskog predsjednika do 11 sati glasalo 60 građana registriranih za izbore, saopštio je Stipan Medo, član Državnog izbornog povjerenstva zadužen za izborno mjesto u ovom konzulatu

28. decembar 2014, 12:00

 Kazao je da ne raspolaže podacima koliko građana koje pokriva  konzulat Republike Hrvatske u Banja Luci  ima i državljanstvo Hrvatske i prebivalište u Bosni i Hercegovini , pa time i pravo glasa, ali da je aktivno, odnosno prethodno registrovano zaključno sa 17. decembra, 160 birača.

"Ima mnogo više ljudi koji se nisu registrovali, ali oni na osnovu  provjere da li se nalaze na centralnom biračkom registru koju ovdje vršimo mogu danas da glasaju“, pojasnio je Medo.

Ivan Tomljenović iz Banja Luke kazao je da nije imao informaciju da se za glasanje na predsjedničkim izborima trebao prethodno registrirati.

"I ranije sam glasao i nije se tražila prethodna registracija. Sada čekam provjeru u centralnom biračkom registru kako bi glasao“, rekao je Tomljenović.

Većina građana koje smo zatekli ispred birališta potvrdili su nisu  znali da su bili dužni prethodno se registrovati za glasanje, ali su strpljivo čekali na provjeru u registru birača kako bi iskoristili svoje građansko pravo i dali glas jednom od četiri kandidata koji su ušli u utrku za novog predsjednika Hrvatske.