<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Indonezija: Potraga za nestalim avionom Air Asia zbog mraka odgođena do jutra

Indonezijske spasilačke službe zbog mraka prekinule su potragu za nestalim putničkim avionom kompanije Air Asia koji je sa 155 putnika i sedam članova posade nestao iznad Javanskog mora

28. decembar 2014, 12:00

 Šef Spasilačke službe F. Henry Bamnang Sulistyo je saopćio da je potraga prekinuta zbog nastupanja noći, a da će biti nastavljena rano ujutro po lokalnom vremenu.

Sulistyo je kazao da će ujutro biti pokrenuta detaljnija potraga uz pomoć spasilačkih timova i iz Australije, Malezije i Singapura.

Indonezijski zvaničnici su saopćili da je nestali avion najvjerovatnije pao u Javansko more između Kalimantana i otoka Jave. Do sada nema nikakvih informacija o mogućim uzrocima nestanka aviona.

Nestalom avionu već 11 sati nema ni traga, a članovi porodica i prijatelji putnika i dalje pristižu na aerodrom na otoku Surabaya.

Putnički Airbus tipa A320-200 kompanije Air Asia nestao je kasno sinoć iznad Javanskog mora tokom leta QZ8501 na relaciji Surabaya – Singapur.

U avionu je bilo 155 putnika i sedam članova posade. Air Asia je jedna od najatraktivnijih avio kompanija u Aziji koja nudi veoma povoljne letove, a do sada nisu zabilježene slične avionske nesreće ove kompanije.