<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Josipović se ogradio od izjava bivše članice izbornog stožera: O temi izbora sve je rečeno u izbornoj noći

Izborni stožer Ive Josipovića više ne postoji i nitko od bivših članova stožera nije ovlašten davati ikakve izjave u njegovo ili ime sadašnjeg predsjednika Hrvatske Ive Josipovića, saopćeno je iz Odjela za informiranje Ureda predsjednika Republike Hrvatske povodom izjave članice njegovog donedavnog izbornog stožera

14. januar 2015, 12:00

Naime, Sandra Petrović Jakovina, članica donedavnog Josipovićevog izbornog stožera zadužene za pravna pitanja, u izjavi medijima u Hrvatskoj kazala je kako postoji mogućnost tužbe zbog navodnih nepravilnosti u izbornom procesu Ustavnom sudu RH ili Državnom izbornom povjerenstvu.

Radi se navodno o neuvrštavanju nevažećih listića u konačni izračun podrške kandidatima i tvrdnji da bi to promijenilo procenat podrške kandidatima Kolindi Grabar Kitarović i Ivi Josipoviću. No, to ne bi uticalo na izborni rezultat, odnosno pobjedu Grabar - Kitarović.

"Predsjednik Republike Ivo Josipović je o temi proteklih predsjedničkih izbora sve rekao u izbornoj noći kada je priznao poraz i čestitao novoizabranoj predsjednici Hrvatske Grabar - Kitarović. Izborni stožer Ive Josipovića više ne postoji i nitko od bivših članova stožera nije ovlašten davati ikakve izjave u ime stožera ili sadašnjeg predsjednika Republike Ive Josipovića", navodi se u saopćenju.

Napominje se i kako je Josipović cijeli mandat djelovao u skladu sa svojim nadležnostima "te se nije i neće se miješati u ovlasti nadležnih tijela, pa ni onih koja su nadležna za provođenje i nadzor izbornog procesa".

"Zato neće komentirati njihov rad niti će kroz izjave ili na drugi način sugerirati kakve bi odluke trebala donositi nadležna tijela“, saopšteno je iz Josipovićevog ureda.