<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Temperature iznad prosjeka: Sunce izmamilo Banjalučane na ulice (FOTO)

Pogledajte kako je Banjaluka danas izgledala...

15. januar 2015, 12:00

U Banjaluci je danas u 13 časova izmjereno 12 stepeni, a ugodno vrijeme izmamilo je veliki broj građana na ulice grada. U Gospodskoj ulici zatekli smo i već poznate ulične svirače i prodavače knjiga.

Podsjetimo da je prema podacima Hidrometeorološkog zavoda Banjaluka proteklog vikenda bila jedan od najtoplijih gradova u Evropi, iako mnogi žale što ove zime nema više snijega.

Jedna Banjalučanka je rekla da je vrijeme zaista pretoplo imajući u vidu da je sredina januara.

"Ljudi sjede u baštama, jer je stvarno toplo. Iako smo imali malo hladnijih dana tokom početka godine, zima ipak nije dugo potrajala. Ipak se nadam da će malo više snijega pasti", kazala je ona.

Prema najavama meteorologa sutra će u BiH biti pretežno sunčano sa temperaturom vazduha iznad prosjeka za ovo doba godine.

Iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske saopšteno je da će ujutro biti umjereno i pretežno oblačno i malo toplije, a oko rijeka i po kotlinama na istoku i sjeveru mjestimično magla ili povećana niska oblačnost.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus tri na istoku do dva stepena Celzijusova na sjeveru, na jugu do četiri, a u mrazištima na istoku do minus šest stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od sedam do 11, ponegdje u Krajini i na jugu Hercegovine do 15, a u višim predjelima na istoku do četiri stepena Celzijusova.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda saopšteno je da je danas u Republici Srpskoj i FBiH bilo sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost, a po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Pogledajte kako je Banjaluka danas izgledala...