<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Tetke dobile status trećeg roditelja

SATIRA

Fotografija tetke sa bratovljevim ili sestrinim detetom pokazatelj je njene ljubavi i velikog truda koji ulaže u podizanje tog deteta na društvenim mrežama

21. januar 2015, 12:00

Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja izjednačilo je sve tetke sa roditeljima, čime su one dobile pravo da podižu decu svojih braće i sestara, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Dodeljivanjem statusa trećeg roditelja, tetke su postale punopravne članice porodica koje imaju decu, a tome su najviše doprineli njihovi izlivi nežnosti na društvenim mrežama.

- Pregledali smo nekoliko hiljada statusa na Fejsbuku na kojima su tetke postavljale fotografije sa decom svojih braće i sestara, a na kojima pokazuju neizmernu ljubav prema njima. „Tetkino zlato!“, „Ponosna tetkaaa!“ su postovi koji ne mogu da ne izmame emocije i kod najhladnijih ljudi. Logičan sled je bio da im damo status roditelja čime smo ih po svemu izjednačili sa biološkim roditeljima dece, sa kojima će zajedno moći da podižu svoje bratance, bratanice, sestriće i sestričine – rekao je naš izvor iz Ministarstva za socijalna pitanja koji je želeo da ostane anoniman.

- Iako je bilo nekih u ministarstvu koji su se protivili ovoj odluci, statusi Fejsbuk prijatelja tetki „Super ti stojiiii“ ostavili su ih bez argumenata. Mislimo da će deca podizana u porodici sa tetkom biti daleko srećnija i ispunjenija, ako ne ljubavlju, ono izlivima nežnosti na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu – potvrdio je naš izvor iz Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalnih pitanja, koje je nadležno za pitanja porodice.

Sociolog Ratko Božović kaže da je podizanjem statusa tetke na nivo roditelja ispravljena velika nepravda.

- Nekada su bake i deke bile te koje su svoje unuke obasipale neizmernom ljubavlju, ali kako bake i deke nemaju Fejsbuk, ovu rupu danas popunjavaju tetke. Selfi fotografija tetke sa bratovljevim ili sestrinim detetom pokazatelj je njene ljubavi i velikog truda koji ulaže u podizanje tog deteta na društvenim mrežama – rekao je za Njuz Ratko Božović – Jedini gubitnici, zbog zanemarivanja svojih majki, mogu biti sama biloška deca tetki, ali ne treba zaboraviti da i ta deca imaju neke svoje tetke, čime lako mogu popuniti tu prazninu – zaključio je on.

U Udruženju roditelja Srbije (UDRIS) napominju da nisu baš srećni zbog odluke da se tetkama dodeli status roditelja jer deca, zbog velike ljubavi koje im pružaju tetke, mogu prestati da vole svoje prave roditelje, i da vrlo lako, kada postanu punoletna, mogu odlučiti da žive samo sa tetkama.


Miroslav Vujović

Izvor satiričan portal  Njuz.net