<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

RUKOMET (SP): Hrvati bez popusta, BiH bez šanse

Očekivanim porazom u duelu sa znatno kvalitetnijom selekcijom Hrvatske 21:28, reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je grupnu fazu takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Slijedi borba za plasman od 17. do 24. mjesta.

23. januar 2015, 12:00

 Trijumf Tunisa protiv Irana (30:23), otklonio je i posljednju nedoumica ko će iz grupe B u osminu finala 24. Svjetskog rukometnog prvenstva, koje se održava u Kataru, pa meč Bosne i Hercegovine i Hrvatske nije imao rezultatski značaj.

Hrvati su već u prvom poluvremenu pokazali zašto ih mnogi smatraju za glavnog favorita na Mundijalu, a u nastavku meču rutinski su održali stečenu prednost.

Osim Tunišana, plasman u osminu finala obezbijedili su još Hrvatska, Makedonija i Austrija, a ostaje još samo da se vidi konačan redoslijed reprezentacija.

Selektor Dragan Marković odlučio je u meču sa Hrvatima da na golu pruži šansu Peđi Dejanoviću umjesto Nebojše Grahovca.

Već nakon prvih 30 minuta meča, Hrvati su stekli nedostižnu prednost. U nekoliko navrata vodili su i sa dvocifrenom razlikom, pa je bh. timu jedino preostajalo da se časno oprosti od plasmana u osminu finala.

Kao i u prethodnim utakmicama, tim Dragana Markovića napravio je veliki broj tehničkih grešaka. Izgubljene lopte i isključenja koštali su "zmajeve" blažeg poraza.

Ipak, stekao se utisak da bolje nije moglo.

Marković je pred kraj susreta pružio šansu i igračima koji u prethodnim mečevima nisu imali veću minutažu. Peđa Dejanović upisao je nekoliko odličnih odbrana, a rukometaši banjalučkog Borca m:tel Mirko Mikić i Stefan Janković još jednom su pokazali da je pred njima blistava karijera.

Bosna i Hercegovina igraće za plasman od 17-24. mjesta tzv. "President's Cup", kao i posljednjeplasirani Iran iz grupe B. Prvi meč BiH će igrati protiv Bjelorusije u ponedjeljak.

Debitantski nastup na svjetskim prvenstvim Bosna i Hercegovina završila je sa jednim trijumfom, i to onim uvodnim protiv Irana, takođe selekcija koja prvi put učestvuje na Mundijalima. Hrvatska, Makedonija i Austrija pokazali su da su ispred BiH. Jedino se više moglo očekivati u duelu sa Tunisom, ali sada nema svrhe vraćati se na taj meč.

mondo.ba