<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Policija prisluškuje putem fiksne i mobilne telefonije, tvrde u MUP-u Srpske

Prostorije za prisluškivanje građana se nalaze širom Srpske, potvrdio je za BN televiziju, načelnik Centra javne bezbjednosti Banjaluka, Mladen Marić. Marić za BN TV tvrdi da je sve po zakonu i nalozima suda. Ono što je činjenica jeste da se prisluškuju i fiksni i mobilni telefoni građana Srpske.

25. januar 2015, 12:00

 A upravo jedna takva se nalazi i u prostorijama banjalučkog Centra javne bezbjednosti. Prvi put je to u javnost iznijela inspektor Ranka Karalić, na nedavno održanom ročištu banjalučkim inspektorima.

Karalićeva je tada poručila da samo ovlašćene osobe imaju pristup ovim prostorijama.

Ko ima ovlašćenja i po kom principu ih dobija, nije detaljisala. Upravo te informacije bile su dovoljan okidač da opozicija već na narednoj sjednici Odbora za bezbjednost zatraži hitnu reakciju.

Sa ili bez sudskih odobrenja, očito je da niko nije zaštićen. Prije nekoliko godina se i u Parlamentu BiH raspravljalo o tome da li su poslanici i ministri prisluškivani.

Presjek stanja o prisluškivanim razgovorima u MUP - u su tražili i iz prethodnog saziva Odbora za bezbjednost Parlamenta Srpske.

Neregularnosti nije bilo.

Međutim, Nenad Stevandić, tadašnji član Odbora tvrdi da se ne može ući u trag operativnom prisluškivanju mobilnih telefona.