<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Beograd: Privedena jer nije imala autobusku kartu

Komunalna policija Beograda privela je ženu koja u autobusu nije imala Bus plus kartu. Sa lisicama na rukama odvezli je u policijsku stanicu u Zemunu.

25. januar 2015, 12:00

Na video snimku koji se pojavio vide se tri komunalna policajca kako savladavaju ženu koja nije imala kartu i odvode je do automobila.

Sve vrijeme čuje se njeno glasno opiranje i povici "ne dirajte me", kao i negodovanje nekoliko okupljenih građana koji su "komunalce" pitali da li ih je sramota.

Njoj je komunalna policija napisala prijavu, piše Mondo.

Inače, po Zakonu o komunalnoj policiji, objavljenom u Službenom glasniku 2009. godine, komunalni policajac ima ovlašćenje da "upotrebi sredstva prinude, i to fizičku snagu, službenu palicu i sredstva za vezivanje", a može i da proverava identitet osobe koja krši propise iz delokruga komunalne policije.

Mali najoštrije osudio ponašanje policajaca

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najoštrije osuđuje ponašanje Komunalne policije tokom privođenja putnice koja je odbila da se legitimiše u GSP. U tok‎u je preispitivanje okolnosti koje su dovele do ovog događaja i odgovornosti Komunalne policije. Ukoliko se ustanovi da je bilo nepravilnosti u postupanju, protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak, javio je Beoinfo.