<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Jutarnja uzbuna: Pad Facebooka i Instagrama

Popularne društvene mreže Facebook i Instagram tokom ranih jutarnjih časova imale su problema sa radom, pa korisnici iz cijelog svijeta nisu mogli da pristupe svojim profilima. Problem je ubrzo riješen.

27. januar 2015, 12:00

Nemogućnost povezivanja sa Facebookom i Instagramom zatekla je jutros i korisnike u Srbiji, koji su u dio svoje jutarnje rutine odavno uvrstili pregledavanje aktuelnosti i osvježavanje profila na društvenim mrežama.
Facebook, baš kao i Instagram koji se nalazi u njegovom vlasništvu, nisu imali samo problema sa verzijama namijenjenim računarima, već su te društvene mreže bile nedostupne korisnicima i putem aplikacija za tablete i smartfone. Ukoliko su pokušavali da otvore aplikacije, korisnici su mogli da vide samo starije podatke, dok je učitavanje novih aktuelnosti bilo onemogućeno. 

Međutim, kvar je ubrzo otklonjen, ali se niko od predstavnika Facebooka još uvijek nije oglasio tim povodom. 

Za to vrijeme konkurentski Twitter uspješno je profitirao. Tako je jedan od najpopularnijih haštagova na toj društvenoj mreži bio onaj u vezi sa padom Facebooka (#facebookdown) Priliku su iskoristili i brojni tviteraši kako bi zbijali šale na račun Facebooka i Instagrama, ali i na račun naše opterećenosti društvenim mrežama.