<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Iz Sarajeva avionom direktno za Atinu

SARAJEVO

Nova avio-kompanija u BiH "Bosnian Wand Airlines" omogućila je putnicima iz BiH da direktno iz Sarajeva lete za Atinu.

27. januar 2015, 12:00

Prvi direktni let za Atinu ova avio-kompanija imala je u nedjelju.

Avion Airbus 321, koji ima više od 200 sjedišta, poletio je u nedjelju u osam sati sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a gosti na prvom letu bili su predstavnici medija, te turističkih agencija i udruženja.

Ljubazno osoblje i raspoloženi putnici uživali su tokom leta za Atinu, koji je trajao 90 minuta, a u grčkoj prijestonici su proveli nekoliko sati u obilascima znamenitosti.

"Bosnian Wand Airlines" je osnovan s ciljem da se naša zemlja poveže s važnim destinacijama u svijetu. Osim za Atinu, avion iz Sarajeva leti i za Amsterdam, Stokholm, Malme i Frankfurt. Sa bliskoistočnim destinacijama, Bagdadom i Erbilom, kompanija je povezana preko švedskih aerodroma, a u pripremi je let za Džedu direktno iz Sarajeva.

Ova avio-kompanija zapošljava 50 mladih ljudi iz BiH, a želja im je doprinijeti razvoju Bosne i Hercegovine. 

Avio-kompanija je putnicima promotivnog leta organizovala prevoz autobusima s aerodroma do centra grada.

Sunčano vrijeme i proljetna temperatura su upotpunili jednodnevni izlet. Većina putnika  uživala je  u šetnji glavnom ulicom Ermou, te se popela do  čuvene Akropole. Nekoliko sati, koliko su imali na raspolaganju do povratka u Sarajevo, putnici su iskoristili kako bi  vidjeli što više znamenitosti, ali  i kušali neke od grčkih specijaliteta.