<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Otvorena vatra na avion »Flaj Dubai« na bagdadskom aerodromu

BAGDAD/DUBAI

Na avion niskobudžetne kompanije "Flaj Dubai" otvorena je vatra na aerodromu u Bagdadu i dva putnika su lakše ranjena od kuršuma koji su probili avion.

27. januar 2015, 12:00

"Emirejts erlajnz", u čijem vlasništvu je poznata lou kost kompanija, saopštila je ubrzo poslije tog incidenta da je odlučila da suspeneduje letove za Bagdad.

Meci su zasuli avion ubrzo pošto je sletio na aerodrom, prenio je Rojters izjavu neiemovanog iračkog zvaničnika.

Predstavnik vazduhoplovnih vlasti i bezbjednosne službe u izjavama toj agenciji potvrdili su da se incident dogodio sinoć, a da su dva putnika lakše ranjena kad su, kako su naveli, tri ili četiri metka probila avion.

Oni nisu mogli da navedu kakvo je tačno oružje korišćeno.

Međutim, portparol aviokompanije je saopštio da je riječ o vatri koja je otvorena iz lakšeg naoružanja.

"Poslije sletanja aviona ''Flah Dubai'' na liniji FZ 215 na bagdadski međunarodni aerodrom, otkrivena je šteta na trupu aviona koja je naneta iz lakog oružja", naveo je portparol.

On je naveo da putnicima nije bila potrebna medicinska pomoć i dodao da je o cijelom slučaju pokrenuta istraga.

Kompanija "Emirejts erlajnz" (Emirates Airlines) saopštila je ubrzo da je poslije tog incidenta odlučila da suspeneduje letove za Bagdad.

"Suspendovali smo letove istog trena", izjavio je Šeik Madžid Al Muala, potpredsjednik odjeljenja za komercijalne poslove kompanije iz Dubaija.

On je potvrdio da je pucnjava na aerodromu razlog donošenja takve odluke.

Osim te kompanije, odluku da obustavi letove donijele su i kompanije "Etihad ervejz" i "Er Arabija", u skladu sa direktivom vazduhoplovnih vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Neimenovani zvaničnik iračkih vazduhoplovnih vlasti rekao je da je Irak doneo odluku da na kratko u ponedjeljak obustavi letove, ali da je najveći broj letova od jutros ponovo uspostavljen.