<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nikolić neće prisustvovati inauguraciji Grabar Kitarović?

BEOGRAD

Savjetnica predsjednika Srbije Stanislava Pak Stanković izjavila je danas da su veće šanse da predsjednik Republike Tomislav Nikolić ne bude prisutan na inauguraciji hrvatske koleginice Kolinde Grabar Kitarović, s obzirom na njene izjave o statusu Vojvodine i da su svi građani u Hrvatskoj Hrvati.

27. januar 2015, 12:00

Pak Stanković je rekla da će, kada bude stigao poziv, predsjednik Nikolić još jednom razmisliti o tome da li će biti na inauguraciji, ali da više neće biti praksa da Srbija stalno popušta.

Srbija želi da sarađuje sa svim državama u regionu, rekla je Pak Stanković u Jutarnjem programu TV Pink i dodala da očekuje da budu povučene obe tužbe za genocid.

Upitana o zabrani letova iznad kuće predsjednika Nikolića u Bajčetini, Pak Stanković je odgovorila da postoje bezbjednosne mjere za predsjednika Republike, koje su u nadležnosti MUP-a.

Ona je ukazala da su privatni avioni letjeli nisko iznad kuće predsjednika Nikolića i da je procenjeno da postoji opasnost da mogu da ispuste eksplozivnu napravu sa te visine i da to ugrožava predsjednika.

Ona je najavila da će predsjednik Nikolić danas biti na Starom sajmištu, povodom Dana Holokausta i 70 godina pobjede nad fašizmom i da će se, takođe, obratiti đacima povodom školske slave Svetog Save i dodala da će ona danas posjetiti Temišvar, gdje će razgovarati sa Srbima u dijaspori.