<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zašto (ne)čitamo aktuelnog Nobelovca?

Razgovor o temi “Zašto (ne) čitamo djela Patrika Modijana”, kao i predstavljanje izabranih djela dobitnika Nobelove nagrade za književnost za 2014. godinu, održaće se u 28. januara (19 časova) u Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu.

27. januar 2015, 12:00

Patrik Modijano rođen je 30. jula 1945. godine, a dobitnik je brojnih francuskih i evropskih nagrada i priznanja. 
Kada je prošle godine saopšteno da je upravo on dobitnik Nobelove nagrade za književnost, predsjednik Švedske akademije Peter Englund izjavio je: 

“Patrik Modijano je izuzetno poznat u Francuskoj i nigdje više. Piše knjige za djecu, scenarije za filmove, ali najviše romane. Teme su mu sjećanja, identitet i vrijeme. Njegov najpoznatji roman je 'Ulica mračnih dućana' (Missing Person). To je priča o detektivu koji je izgubio pamćenje.” 

U razgovoru učestvuju će učestvovati Bora BabićMirjana UakninBiljana Srbljanović i Mića Vujičić

Do sada je u ediciji Izabranih dela (Akademska knjiga) objavljeno pet romana u prevodu Mirjane Uaknin: RodoslovDora BruderMala princezaU kafeu izgubljene mladosti i Te neznanke. U martu 2015. godine iz štampe izlazi novi Modijanov roman Horizont.