<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Meteorolozi: Malo smo zeznuli, ovo ipak nije istorijska oluja..

Oluja Juno trebala je donijeti ogromne količine snijega na sjeveroistok SAD-a, no čini se da su se meteorolozi prevarili. Najviše ga je palo na Long Islandu, 23 cm

27. januar 2015, 12:00

Američki hidrometeorološki zavod na Facebooku je objavio svojevrsni ispravak prognoze kojom su najavljivali najveću oluju u povijesti SAD-a.

- Oluja se premjestila na istok i otići će brže no što smo predviđali. Rezultat toga je puno manje snijega od predviđenog za zapadni dio regije. Najviše snijega past će na Lond Islandu i jugu Connecticuta, dok će u ostatku pasti manje količine snijega. Znanost predviđanja vremenskih prilika konstantno napreduje, ali je i dalje podložna pogreškama, napisali su na Facebooku.

Amerikanci nisu bili blagi u komentarima jer su se na osnovu njihovih predviđanja zatvorili u kuće opskrbljeni zalihama hrane za nekoliko dana, uvjereni kako će na sjeveroistoku zemlje pasti i do 90 centimetara snijega.

Otkazana je nastava i tisuće letova, da bi na kraju na Manhattanu palo 14 cm snijega, na Long Islandu 23, a u Bostonu tek 6 te je stoga i povučena zabrana prometovanja.

Po novim prognozama meteorolozi predviđaju da će 'nastradati' samo Nova Engleska, ali ne onoliko jako kako su prije mislili, javlja Fox News.