<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Cvijanović: Još nije bilo riječi o kadrovskim raspodjelama

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da još nije bilo riječi o raspodjeli kadrovskih mjesta u javnim preduzećima, da tu nema nikakvih skrivenih radnji, nego da tako nešto tek slijedi u narednom periodu.

27. januar 2015, 12:00

"Te stvari, naprosto, još nisu na dnevnom redu. Kada prvi put budu na dnevnom redu u okviru koalicionog određenog dogovora i kada se kadrovski budu rješavale određene stvari bićete blagovremeno obaviješteni", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Čelincu.

Na pitanje da li su tačni navodi da bi stranci Adama Šukala moglo pripasti mjesto direktora "Pošta Srpske", Cvijanovićeva je rekla da bi to trebalo pitati Šukala.

"Uporno šaljemo poruku da smo formirali dva odbora u okviru svih aktivnosti koje ćemo provoditi u mandatnom periodu, a u okviru toga i realizaciji naše Ekonomske politike za 2015. godinu, i jasno rekli da će se u okviru tih odbora voditi rasprava i analizirati stanje", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da će stanje u javnim preduzećima biti analizirano na Odboru za reformu javnog sektora, ali isto tako i u Odboru za privredni sistem, a o čemu će javnost biti obaviještena.

"Odlučili smo se na to da idemo na sistemski način i da se tako ponašamo, znajući da kada otvorimo pitanja iz jedne oblasti da će nas to nužno dovesti do rješavanja pitanja u nekoj drugoj direktno ili indirektno vezanoj oblasti", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da, ukoliko se trenutno i dese neke kadrovske promjene u javnim preduzećima, one budu najčešće zbog isteka nečijeg mandata.