<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Snijeg usporio saobraćaj

BANJALUKA

Snježne padavina usporile su saobraćaj na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

28. januar 2015, 12:00

Kolovozi su pretežno mokri i zasnježeni, a u višim predjelima i preko planinskih prevoja ima ugaženog snijega i moguća je poledica. 

Ugaženog snijega ima i na putnim pravcima Bugojno - Kupres - Livno, Glamoč - Mlinište, Kaonik - Novi Travnik - Bugojno, Gornji Vakuf - Prozor, te na dionici Bihać - Bosanski Petrovac - Ključ, gdje je na snazi zabrana saobraćanja za teretna vozila sa prikolicom i za šlepere. 

Dodatne poteškoće na dionicama u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima pričinjava jak vjetra koji na pojedinim mjestima stvara snježne nanose. 

Zbog niske temperature vazduha poledica je moguća i u nižim predjelima. 

Dežurne ekipe zimskih službi su na terenu, čiste i posipaju kritične dionice.

Učestali su odroni kamenja, posebno na dionicama Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini, Banjaluka - Teslić, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Jezero - Novo Selo, Karanovac - Kneževo - Ugar, Bratunac - Skelani, LJubovijski most - Drinjača i Šekovići -Caparde.

Zbog deminiranja danas će od 13.30 do 14.00 časova na magistralnom putu Doboj - Stanić Rijeka, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela, dolaziti do privremenih obustava saobraćaja.

Na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i koja su duža od osam metara na magistralnom putu Brod na Drini - Šćepan Polje, na granici prema Crnoj Gori.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. 

U mjestu Bočac, na dionici magistralnog puta od Karanovca prema Ugaru, na granici Republike Srpske i Federacije BiH, zbog aktiviranog klizišta, vozila saobraćaju jednom trakom.

Jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama magistralnih puteva Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka.

Saobraćaj je i dalje obustavljen u Babajićima, na dionici magistralnog puta Simin Han - Kalesija. U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Na graničnim prelazima nisu evidentirana duža zadržavanja. 

Iz AMS vozačima savjetuju opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.