<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Potvrđena optužnica za zločine u Prijedoru

SARAJEVO

Sud BiH djelimično je potvrdio optužnicu protiv 14 lica za krivično djelo zločin protiv čovječnosti počinjeno na području Prijedora.

28. januar 2015, 12:00

Optužnica je djelimično potvrđena protiv Dušana Milunića, Radomira Stojnića, Radovana Četića, Duška Zorića, Zorana Stojnića, Željka Grbića, Ilije Zorića, Zorana Milunića, Boška Grujičića, Ljubiše Četića, Radeta i Uroša Grujčića, Zdravka Antonića i Rajka Gnjatovića.

U optužnici se navodi da su od 23. do 28. jula 1992. godine, Milunić, Stojnić i Četić na području Prijedora učestvovali u namjeri izvršenja progona lica bošnjačke i hrvatske nacionalnosti.

Milunić je optužen u svojstvu komandira Rasavačke čete koja je djelovala u sastavu 6. bataljona 43. brigade Vojske Republike Srpske, Stojnić kao komandir Rezervne stanice milicije Rasavci, Četić kao predsjednik SDS-a i Kriznog štaba za selo Rasavci, a ostali optuženi kao pripadnici navedene čete.

Sud je odbio pojedine tačke optužnice