<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Barselona u polufinalu Kupa kralja

MADRID

Fudbaleri Barselone plasirali su se u polufinale španskog Kupa kralja pošto su sinoć u Madridu, u revanš utakmici četvrtfinala, savladali ekipu domaćeg Atletika sa 3:2.

29. januar 2015, 12:00

Prvi meč na "Nou Kampu" Katalonci su dobili rezultatom 1:0.

Na "Visente Kalderonu" odigrano je spektakularno prvo poluvreme, kada je palo svih pet golova, uz mnogo uzbuđenja, preokreta i lijepih poteza, ali i varnica na terenu.

Poveo je Atletiko već u 1. minutu preko Toresa, brzo je uzvratio Nejmar, a kada je Garsija donio novu prednost domaćinu činilo se da tim Dijega Simeonea može do uspjeha.

Sve je, međutim, riješio autogol Mirande za izjednačenje Barselone. Nejmar je tri minuta kasnije donio potpun preokret, a da je Atletiko ostao bez šansi bilo je jasno kada je Gabi dobio crveni karton na poluvremenu zbog koškanja sa Nejmarom prilikom odlaska u svlačionicu.

U drugom dijelu meča tempo je splasnuo i Barselona je rutinski odbranila vođstvo za plasman među četiri najbolja tima.

Domaćin je na kraju završio sa devetoricom igrača pošto je Suarez u finišu zaradio drugi žuti karton zbog grubog starta nad Mesijem.

Atletiko Madrid - Barselona 2:3 (Tores 1, Garsija 30. penal - Nejmar 9, 42, Miranda 38. autogol)

U preostalim revanšima četvrtfinala Kupa kralja danas igraju Hetafe - Viljareal (prvi meč 0:1), Sevilja - Espanjol (1:3) i Atletik Bilbao - Malaga (0:0).