<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Oskarovac Džoel Grej priznao da je homoseksualac

NJUJORK

Glumac Džoel Grej, dobitnik Oskara za film "Kabare", koji je 24 godine bio u braku sa glumicom Džo Vajlder, objelodanio je juče da je gej, prenose svjetski mediji.

29. januar 2015, 12:00

Glumac (82), otac glumice Dženifer Grej, rekao je magazinu Pipl da su njegova porodica i prijatelji znali za njegove seksualne sklonosti.

"Ne volim etikete ali ako već moram da to označim, onda sam gej muškarac", rekao je on listu.

Grej je pričao o svom djetinjstvu u Klivlendu i tome kako je u to vrijeme slušao da su homoseksualci završavali iza rešetaka. On je rekao i da su ga u to vrijeme privlačili i dječaci i djevojčice.

Grej je u brodvejskom mjuziklu "Kabare" 1966. igrao Majstora ceremonije i za tu ulogu dobio nagradu Toni. Za istu rolu u filmskoj verziji je 1972. dobio nagradu Američke akademije za film.

Dženifer Grej, najpoznatija po ulozi u filmu "Prljavi ples" gdje joj je partner bio Patrik Svejzi, rekla je listu da joj je drago što je njen otac imao dovoljno samopouzdanja da se javno deklariše kao homoseksualac.