Andersen demonstrira nevjerovatnu brzinu i preciznost, kao i posebnu tehniku baratanja drevnim oružjem. Brojnim praktičnim primjerima, ali i lekcijama iz istorije, ruši mitove i uobičajena vjerovanja o luku i strijelama - od tobolca na leđima, preko samog hvata luka i strijele, do nišanjenja jednim okom. 

On podjednako dobro gađa i dok stoji i dok se kreće, lijevom ili desnom rukom, a osim obaranja brzinskog rekorda tu su i nevjerovatni poduhvati - hvatanje strijele u vazduhu i njeno ispaljivanje, pogodak u oštricu noža, a zatim i veliko finale - pogodak u centar druge strijele, ali dok stoji ne u meti, već dok leti ka Andersenu.

Sve ovo zvuči još nevjerovatnije kada se zna da se Andersen ovim sportom bavi "samo" deset godina, od svoje 40. 

Osim što ćete biti zapanjeni, nešto ćete i naučiti, a Andersen u opisu videa poručuje da "ono što znate iz Holivuda, nema veze sa istorijom". 

"Za posljednji trik mi je bilo potrebno 14 pokušaja. Prvo nisam mislio da ću moći, jer nemate vremena da mislite, i možete da ga izvedete samo ako se oslonite na instinkt. Prvo - neophodno je da budete uvjereni da ćete pogoditi, tako da možete da 'osjetite' nadolazeću strijelu i ispalite svoju, umjesto da se izmaknete", navodi on. 

Naravno, za ovo su potrebne hiljade sati treninga i nevjerovatan nivo umijeća, pa ne pokušavajte da ponovite trikove iz ovog nevjerovatnog snimka: