<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Podignuta optužnica za ubistvo Tijane Jurić

SUBOTICA

Viši javni tužilac u Subotici podnio je danas optužnicu protiv Dragana Ðurića zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio teško ubistvo i pokušaj silovanja Tijane Jurić iz Bajmoka.

29. januar 2015, 12:00

Kako je saopšteno iz Višeg suda u Subotici, optužnica je danas zaprimljena u tom sudu i dostavljena okrivljenom i njegovom braniocu, sa poukom o pravu na odgovor.

Okrivljeni i branilac imaju rok od osam dana da dostave sudu odgovor na optužnicu, nakon čega će vanpretresno vijeće Višeg suda u Subotici pristupiti ispitivanju optužnice.

Istovremeno, kako je saopšteno, vanpretresno vijeće je produžilo Ðuriću pritvor za narednih 30 dana, za koje vrijeme će optužnica biti u skladu sa odgovarajućim odredbama Zakonika o krivičnom postupku, ispitana.Pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti od ponavljanja krivičnog dijela i načina izvršenja i težine posljedica krivičnog djela.

Ðurić je uhapšen u noći između 6. i 7. avgusta prošle godine. Priznao je da je počinio to krivično djelo i policiju odveo do mjesta na kojem je zakopao žrtvu.

Tijana Jurić je nestala 26. jula 2014. poslije ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

Odmah poslije nestanka u potragu su se, pored srpske, uključila i mađarska policija, Evropol, Interpol i međunarodni sajt posvećen nestaloj djeci u Evropi.