<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Komšić: Predsjedništvo usvojilo izjavu

Predsjednik DF-a Željko Komšić izjavio je u Sarajevu da je Predsjedništvo BiH danas usvojilo izjavu o evropskoj opredijeljenosti i neophodnim reformama.

29. januar 2015, 12:00

"Izjava je usvojena u skladu sa zahtjevima britansko-njemačke inicijative. Malo je dopunjena na račun onih stavova iznesenih na zajedničkom sastanku u Delegaciji EU", rekao je Komšić novinarima u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Ističući da nije vidio izjavu, Komšić je ocijenio da bi ona trebalo da bude prihvatljiva svima.

Prema njegovim riječima, u izjavu je ubačeno da će se sve promjene koje se zahtijevaju u inicijativi odvijati u skladu sa Ustavom BiH.

"Ubačena je i odreba koju je Fahrudin Radončić ,predsjednik SBB tražio, a tiče se borbe protiv terorizma. Navedena je i obaveza da se u neko dogledno vrijeme razmatra i pitanje `Sejdić-Finci` bez pozivanja na briselske principe na čemu je insistirao Milorad Dodik predsjednik SNSD", dodao je Komšić.

U Predsjedništvu BiH za 16.00 časova zakazana je konferencija za novinare na kojoj će se medijima obratiti predsjedavajući Predsjedništva Mladen Ivanić.