<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bosić: SDS neće u vlast sa SNSD

Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić izjavio je danas u Sarajevu da ova stranka neće učestvovati u vlasti na nivou BiH ukoliko u nju uđe SNSD.

29. januar 2015, 12:00

Govoreći o zasjedanju Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u odsustvu poslanika SNSD-a, Bosić je rekao da je "SNSD već ranije najavio da će blokirati rad ovog doma".

"Pozivam ih da rade u interesu građana koji su ih izabrali, jer su svojim izostankom sa sjednice doma ukinuli mehanizam entitetskog glasanja i samim tim zaštite interesa Republike Sprske od potencijalno štetnih odluka koje se u ovom slučaju mogu donijeti", dodao je Bosić.

On je kao primjer naveo prijedlog zakona o dodatnim naknadama u pravosuđu koji bi danas mogao da bude usvojen zbog neprisustva članova Kluba poslanika SNSD-a.

"Zajedno smo bili protiv toga i zaustavili ovaj zakon entitetskim glasanjem, ali će zbog njihovog odsustva taj zakon proći. Takvih slučajeva će biti sve više i više, i to je razlog zbog kojeg ih pozivamo da rade svoj posao", kaže Bosić.