<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Obilne padavine u Hercegovini

BANJALUKA

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutro će biti vjetrovito, uz jaku kišu u Hercegovini i olujni jugo.

30. januar 2015, 12:00

U ostalim predjelima slabija kiša, na višim planinama slab snijeg, a na k

rajnjem istoku u prvom dijelu dana suvo, saopštio je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske. 

Tokom dana u Hercegovini će biti vrlo obilnih padavina, a najmanje padavina će biti u Semberiji i na istoku, gdje će biti i najtoplije. 

Popodne i uveče kiša će postepeno preći u susnježicu i snijeg u pojedinim predjelima, a biće i vjetrovito. 

Krajem dana i u noći na subotu snijeg će padati i u nizinama. Vjetar jak sa olujnim udarima južnog i jugozapadnog smjera, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod. 

Maksimalna dnevna temperatura od osam do 14 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima na istoku od četiri stepena. Uveče jače zahlađenje. 

U Republici Srpskoj i FBiH jutros je pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na zapadu Krajine, a u višim predjelima u Hercegovini i na jugoistoku ponegdje sa snijegom. 

Duva slab do  umjeren, na jugu i zapadu na udare i pojačan, južni vjetar. 

Temperatura u 7.00 časova: Bjelašnica minus četiri, Višegrad minus jedan, Čemerno   nula, Han Pijesak, Novi Grad, Gacko, Rudo, Istočni Drvar jedan, Sokolac, Mrakovica, Nevesinje, Kalinovik dva, Banjaluka, Goražde, Gradačac, Ivan-sedlo, Zenica, Srbac, Foča tri, Kneževo, Bijeljina, Drinić četiri, Bugojno, Drvar i Livno pet, Doboj, Sarajevo, Bileća, Ribnik šest, Bihać i Jajce sedam, Trebinje, LJubinje, Srebrenica, Zvornik, Mrkonjić Grad, Prijedor, Mostar, Stolac osam, Tuzla devet, Sanski Most i Čapljina 10 stepeni. 

Padavine u protekla 24 časa izmjerene u 7.00 časova: Bjelašnica i Mostar 27 litara, Trebinje  17, Bileća i Nevesinje 15, Čemerno 13, Drvar i Livno 11, Gacko osam, Kalinovik šest, Istočni Drvar četiri, Foča tri, Drinić dva. 

Visina snijega: Bjelašnica 138 centimetara, Istočni Drvar 38, Čemerno 23, Mrakovica 20, Han Pijesak 17, Kneževo 12, Gacko i Drinić 10, Ivan-sedlo šest, 

Kalinovik pet, Sokolac četiri, Mrkonjić Grad i Nevesinje tri.