<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Da li je Apple konačno prestigao Samsung?

Samsung je godinama prodavao više smartfona nego Apple. Koreanski proizvođač proizvodi više desetina različitih uređaja, od kojih većina košta daleko manje od iPhonea.

01. februar 2015, 12:00

Međutim, posljednja tri mjeseca prošle godine, Apple je konačno prestigao Samsung, navodi jedan analitičar.
Tokom tog perioda, Apple je prodao 74,5 miliona iPhone uređaja, što je više od bilo koje druge kompanije u istom periodu, tvrde Ben Badžarin, analitičar Creative Strategies konsultantske firme iz San Hosea. 

Samsung, s druge strane, nije objavio tačne brojeve o tome koliko je smartfona prodao. U sastanku sa investitorima ove nedjelje, Samsung je saopštio da je prodato između 71 i 76 miliona smartfona u posljednja tri mjeseca 2014, a Badžarin procenjuje da je riječ o 72 miliona telefona. 

“Mnogi analitičari se slažu da sada vrijedi diskutovati o tome da li će sljedeće godine Apple prodati više smartfona u 2015. nego Samsung”, kaže Badžarin. 

Osim što je imao vjerovatno i najbolju završnicu godine u istoriji poslovanja, Apple bi i početkom 2015. mogao da zabiježi rekordne rezultate. 

Naime, iPhone je postao najbolje prodavan uređaj u Kini, što znači da će mnogi pred kinesku Novu godinu sljedećeg mjeseca, poželjeti da časte sebe ili bližnje novim telefonom.