<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Predsjedništvo BiH pozvano na inauguraciju

SARAJEVO

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dobilo je poziv za inauguraciju nove predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, potvrdio je Feni hrvatski član državnog predsjedništva Dragan Čović.

30. januar 2015, 12:00

Po njegovim riječima, Predsjedništvo tek treba donijeti odluku hoće li sva trojica članova prisustvovati ovoj svečanosti koja će  biti održana 15. februara u Zagrebu. 

''Prema jednom prethodnom preliminarnom dogovoru planirano je da idemo sva trojica, ali kako nije bio poznat termin tog, kao i nekih drugih događaja, zaključili smo da ćemo naknadno dogovoriti hoćemo li  ići u kompletnom sastavu. Ja sigurno idem, a moj će prijedlog biti da idemo sva trojica i da na jedan svečan način kao predsjednici susjedne i prijateljske zemlje budemo nazočni tom događaju'', kazao je Čović. 

Govoreći o mogućnosti da jedan od prvih spoljnopolitičkih susreta novoizabrane hrvatske predsjednice bude upravo sa članovima Predsjedništva BiH Čović kaže kako su njegovi dosadašnji razgovori s Grabar-Kitarović išli u tom pravcu. 

''Ona je od 19. veljače formalno u ulozi predsjednice i vidjet ćemo njen plan i dinamiku, ali čini mi se da će BiH biti prioritet u toj vanjskopolitičkoj komunikaciji. Meni je logično da jedan od prvih susreta novoizabrane predsjednice izvan Hrvatske bude upravo s Predsjedništvom BiH'', izjavio je za Fenu član Predsjedništva BiH Dragan Čović. 

Inauguracija Kolinde Grabar-Kitarović koja će na čelu Hrvatske zamijeniti Ivu Josipovića  biće održana u nedjelju, 15. februara na Markovu trgu u Zagrebu. Nova hrvatska predsjednica prisegnuće pred predsjednicom Ustavnog suda RH Jasnom Omejec, a na svečanosti za koju pripreme uveliko traju očekuje se dolazak većeg broja državnika iz Evrope i svijeta.