<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Junaci i na filmu i u privatnom životu! Ovi glumci su spasli mnoge živote

Pri kombinaciji riječi "zvijezde" i "heroji", prva asocijacija su nam razni filmski likovi koji po sistemu "sam protiv svih" pobjeđuju armije negativaca i, kao po pravilu, u posljednjem kadru s nekom ljepojkom odlaze u suton... Ali, među tim zvijezdama ima i onih koje su i u privatnom životu učinile ono što inače rade na filmskom platnu.

30. januar 2015, 12:00

Predstavljamo vam listu od deset zvijezda filma, sporta i muzike koje su, čak i rizikujući svoje, spasavale tuđe živote.

Rajan Gosling


Kanadski glumac i "oskarovac" je učinio ono što se malo ljudi usuđuje. Uskočio je u uličnu tuču u Njujorku, između uličnog prodavca i jednog čovjeka. Gosling se umiješao i spriječio prodavca da stolicom nalupa drugog muškarca. Saznao je da je svađa izbila zbog slike od deset dolara, pa je prodavcu dao 20 dolara i otišao kao da se ništa nije desilo, prenosi Alo.rs


Vin Dizel


Na prvi pogled, ovaj momak zaista i djeluje kao akcioni heroj. Dizel je, inače, tokom jednog incidenta u Los Anđelesu spasao živote dvoje djece. On je vozio bicikl, kada je vidio automobil ispred sebe, čiji je vozač izgubio kontrolu, sletio s puta i od siline udarca se zapalio. Ne časeći časa, Dizel je potrčao prema automobilu i sa zadnjeg sjedišta prvo izvukao dvoje dječice. Potom je pomogao vozaču da se preko zadnjeg sjedišta izvuče iz vozila. Svega nekoliko minuta kasnije automobil je progutao plamen.

Kejt Vinslet


Prelijepa glumica je takođe jedna od zvijezda koje su rizikovale svoj život da spasu tuđi. Ona je ljeta 2011. godine bila na odmoru sa svojom djecom u gostima kod čuvenog milijardera Ser Ričarda Bransona. Kuću je iznenada pogodio grom i zapalio je, pa je lijepa Kejt domah istrčala da izvede djecu, a potom se vratila u kuću u plamenu da iz nje izvuše i 90-godišnju majku poznatog milijardera. Kuća je izgorela do temelja, a Kejt je scenu opisala veoma sličnom snimanju filma, s jednom bitnom razlikom - nije bilo kaskadera i režisera.

Tom Kruz

Da, navikli smo da tom Kruz u svojim filmovima sam i goloruk spasava svijet, ali on je dokazao da je za junačke poduhvate sposoban i van filma. Prije više od deset godina Kruz je bio svjedok saobraćajne nesreće u kojoj je vozač automobilom udario ženu na ulici i pobjegao. Pozvao je hitnu pomoć i ostao sa ženom ne samo dok oni nisu došli, već je otišao i u bolnicu s njom. Kada se uvjerio da je žena dobro i da može da ide kući, prvo je platio njene bolničke troškove od 7.000 dolara, jer je saznao da nema zdravstveno osiguranje. I to nije sve... Kruz je, naime, uspio da spase dva dječaka da ih ne pregazi masa, a takođe je spasao i jedan brod koji je tonu sa sve posadom, tako što im poslao pomoć. I to dok je bio na godišnjem odmoru sa svojom tadašnjom suprugom Nikol Kidman.

Arnold Švarceneger


Ako je toliko puta na filmu spasio svijet od uništenja, onda je zaslužio da se nađe i na ovoj listi! I to s punim pravom! Švarci je, naime, rizikovao život spasavajući jednog davljenika. Kako mu je taj čovjek objasnio, problemi su nastali kada ga je uhvatio grč, pa nije mogao da srtigne do obale. Srećom, našao se rmpalija Arnold, koji ga je položio na jednu bovu i s njim otplivao do obale. Ostao je s njim sve dok se čovek nije oporavio od šoka.

Bred Pit


Sada će dame reći: "Ah, hvala bogu da je i on na ovoj listi!". A na nju je dospio tako što je u avgustu 2011. godine, tokom snimanja filma "Wolr War Z", primijetio da jedna žena leži na zemlji dok prije nje, i ne primjećujući je, gaze statiski koji su glumili zombije. Srećom, Pit je bukvalno u posljednjem trenutku primijetio šta se dešava i spasao joj je život. Kada je došla sebi djevojka nije mogla da povjeruje da ju je spasao njen filmski heroj. Da, scena kao iz nekog filma... Ali, to nije jedina situacija u kojoj je ovaj šarmer ispao heroj. Pit je, naime, tokom filmskog festivala u Veneciji 2008. godine primijetio da je jedan njegov fan izgubio ravnotežu i umalo upao u vodu. Naravno, reagovao je munjevito i spasao ga.

Harison Ford




Naravno da ova lista ne može da prođe bez Indijane Džonsa... Daleko bilo! Glumac ima imanje u Vajomingu, sa sve helikopterom, kojim upravlja kada nekoga treba spasavati. Tako je jednom prilikom spasio ženu koja se iznenada razboljela i nije mogla da siđe sa planine. Prijateljica koja je bila s njom krenula je po pomoć i uspjela je da pronađe pilota helikoptera sa kaubojskim šeširom i običnom košuljom. Ne da nije prepoznala Harisona Forda, već je bila oduševljena kada su joj objasnili da je to bio on.