<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Stephen Joseph Harper, premijer Kanade: Radikalni džihadisti su najveći neprijatelji

Premijer Kanade Stephen Joseph Harper je izjavio da su najveći neprijatelji za Kanadu, ali i druge zemlje "radikalne džihadističke grupe"

31. januar 2015, 12:00

Osvrćući se na novi zakon o antiterorizmu u Kanadi, Harper je istakao kako "radikalni džihadisti ubijaju vojnike na ulicama Kanade".

"Džihadistički terorizam je prijetnja za naš narod unutar, ali i van Kanade. Radikalni džihadisti su najveći neprijatelj koji je svijet do danas vidio. Bila bi velika greška ignorisati ovu opasnu prijetnju. Džihadistički terorizam nema budućnost, ali predstavlja trenutnu prijetnju", rekao je premijer Kanade.

Naglasio je kako je cilj terorista da ugroze vrijednosti koje baštine građani Kanade.

"Ovi teroristi napadaju naše vrijednosti koje mi branimo. Nacrt zakona koji smo pripremili je smišljen kako bi se društvo zaštitilo od ovakvih prijetnji", kazao je Harper.

Prema novom nacrtu zakona o antiterorizmu u Kanadi, promoviranje terorizma ili promovisanje terorističkih aktivnosti je krivično djelo.