<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Van životne opasnosti radnik koji je pao sa skele na Marijin Dvoru

Nevzet Halilović iz Tešnja, radnik Famus gradnje 3, koji je prije tri dana pao sa građevinske skele na Marijin Dvoru u Sarajevu, stabilan je i van životne opasnosti.

31. januar 2015, 12:00

Kako nam je rekla glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Muamera Šehić, Halilović je i dalje smješten na intenzivnom Odjeljenju Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a, piše Avaz.

“On je zadobio prelom grudne kosti, povrede kičme i višestruke povrede trupa, kao i povredu desnog oka”, rekla nam je Šehić.

Podsjetimo, pri padu sa skele na Marijin Dvoru u Sarajevu, postavljene na stambeno-poslovnoj zgradi BHC koja je u izgradnji, tragično su živote izgubili Nevzetove kolege, Enes i Razim Halilović, takođe iz Tešnja.

Nesreća se dogodila 28. januara oko 17.00 časova, kada je došlo do odvajanja i padanja velike metalne oplate u koju se sipao svježi beton, a koja se protezala duž cijele zgrade, kada se desilo i rušenje dijela skele.