<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bosić: Dodik pokušava pobjeći od odgovornosti za ekonomski slom i kriminal

Milorad Dodik je postao opasnost po Republiku Srpsku, jer ne samo da je ekonomski uništava nego je vodi i u izolaciju – tvrdi predsjednik Srpske dmeokratske stranke (SDS) Mladen Bosić.

01. februar 2015, 12:00

 "Zbog nemogućnosti da se suoči s realnošću, Dodik izmišljenim pričama o izdajama RS-a pokušava da pobjegne od lične odgovornosti za ekonomski slom RS-a i kriminalnih radnji počinjenih od vlasti SNSD-a u posljednjih osam godina", naveo je Bosić, saopćeno je iz SDS-a.

Dodikova priča, kako je dodao, o navodnom zaštitniku RS-a, je bježanje od odgovornosti zbog toga što su "građani dovedeni do prosjačkog štapa, što je uništena privreda, zdravstvo, školstvo i što nisu procesuirane najveće korupcionaške afere, čiji akteri su upravo Dodik i njegovi sljedbenici".

"Stara je taktika Milorada Dodika da podvije rep svaki put kada najavi krupne teme kao što su npr. referendum o pravosuđu u BiH, kao što je to uradio i sada kada je u pitanju izjava Predsjedništva BiH. Sve do jučer Milorad Dodik je tvrdio da neće prihvatiti nikakvu izjavu Predsjedništva BiH, koja u odnosu na prvobitnu i nije izmijenjena u skladu s njegovim zahtjevima, što se može i vidjeti kada se pogledaju ta dva dokumenta", navodi lider SDS-a.

Poznato je, dodaje u pisanoj izjavi, da su Milorad Dodik i SNSD odigrali glavnu ulogu u formiranju Suda i Tužilaštva BiH i da ništa nisu učinili da se procesuiraju ratni zločini počinjeni nad srpskim vojnicima i civilima, kao što ništa nisu uradili ni u procesuiranju velikih korupcionaških afera, koje stoje u ladicama pravosudnih organa.

"Najveći problem Milorada Dodika je strah od gubitka fotelja i pokušaja da se uspostavi sistem odgovornost,i da bude procesuiran svako ko je kriv za bilo koje kriivčno djelo", ocijenio je lider SDS-a.