<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Rukometaši sumnjaju da je Katar kupio prvenstvo

Ovo je sramota za svjetski rukomet, jasan je bio Pjotr Črapkovski poslije poraza Poljske u polufinalu Svjetskog prvenstva.

01. februar 2015, 12:00

 Katar je slavio s 31-29, ali poljski rukometaš misli da su im najbolji igrači bili Nikolić i Stojković, sudije iz Srbije.

"Svi su vidjeli šta su sudije napravile. Nemoguće je bilo dobiti neku odluku na svoju stranu. Ne znam da li je Katar već kupio prvenstvo, ali ovo je sramota. Sudije bi trebale biti suspendovane, da nikad više ne sude", naveo je on. "Svako to može vidjeti. Svaki normalan rukometni gledalac zna da se rezultat znao i prije nego što je utakmica počela."

I njemački reprezentativci poslije poraza od domaćina u četvrtfinalu slično su govorili, uz zaključak da Katar nije dopušteno pobijediti, prenosi 24sata.hr.

"Nemoguće je pobijediti Katar. Prestupi, fauli u napadu, njihova dva isključenja, a naših deset... To nije normalno. Takve stvari se ne događaju na normalnim utakmicama", zaključio je Črapkovski, koji je ostao bez gola u polufinalu.